De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Herrijzenis wielerclub vanuit Twente: brugfunctie 365 dagen fietsen

Herrijzenis wielerclub vanuit Twente: brugfunctie 365 dagen fietsen

Holten/Denekamp – De herrijzenis van de oudste wielervereniging van Nederland, Immer Weiter, vond vandaag plaats, precies 145 jaar na de oprichting in Deventer.

De vijf jaar geleden gebouwde fietsbrug over de N348 in Deventer werd vandaag officieel gedoopt tot de Immer Weiter-brug. Daarvoor spoedde gedeputeerde Van Hijum zich van Laag Zuthem naar Deventer vanwege de officiële handeling, waarbij hij werd geassisteerd door de drie in Twente woonachtige wielrenners, te weten Maurits Lammertink uit Enter, good-old Hennie Kuiper uit Denekamp en de even good-old Theo de Rooij uit Holten. Voor de ceremoniële gelegenheid repte ook de fanatieke hobbyfietser Frits Rorink zich naar de brug.

Rorink is tegenwoordig wethouder in Deventer, maar was dit voorheen in Oldenzaal en fietste in wielertenue naar elke vergadering waar dan ook in Twente.

Immer Weiter, als vélocipèdeclub van de grond getrokken in 1871, kreeg met name door de stuwende kracht van De Rooij een nieuw leven en dient nu als vehikel voor de fietspromotie in de breedste zin des woords, zoals de activiteiten die onder de noemer ‘365 dagen fietsen in Overijssel'. De Rooij is nu één der ambassadeurs van dit initiatief, evenals Hennie Kuiper, maar ook de Nijverdalse ex-wielrenner Rob Harmeling en de huidige toppers Kirsten Wild uit Almelo en Maurits Lammertink uit Enter, om er maar een paar te noemen.

Een aantal ondernemers, aangevuld met hoogleraren, natuurhoeders en cultuurbestuivers, vormt een groep stokers, die achterbannen kunnen aanvuren, bestuurlijke wegen kunnen plaveien en zo voort, onder leiding van de Enschedese makelaar Ten Hag, tevens fanatiek fietser, zeg maar gerust wielrenner, want voormalig amateur-coureur.

Naar de mening van opperstoker De Rooij is Immer Weiter een lanceerplatform dat het fietsen bevordert in al zijn verschijningsvormen en daarmee impliciet natuurbeleving, cultuurbestuiving, gezondheidsbevordering, sportbeoefening en toerismeversterking dient, waarvoor de Overijsselse vleespotten kunnen worden aangesproken.

Zie ook twentesport.com.

 

Deel dit nieuws!