De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA vindt dat windmolen-discussie in Hof van Twente ontspoort

PvdA vindt dat windmolen-discussie in Hof van Twente ontspoort

Markelo/Elsen - De raadsfractie van de PvdA in de gemeente Hof van Twente vindt dat de plaatselijke discussie over windenergie volledig ontspoort. Dat stelt fractievoorzitter Rijkens aan de vooravond van het debat in de gemeenteraad over de intentie om veertien windmolens met een hoogte van zo'n tweehonderd meter te plaatsen in natuurlijke gebieden in de contreien van Markelo, Elsen, Stokkum en nabij de oevers van het Twentekanaal in Goor.

Volgens de PvdA was de bedoeling dat er zou worden gediscussieerd over zes tot zeven windturbines, maar het college wil nu dat de raad zich uitspreekt over de mogelijkheden van meer en hoger. Daarnaast vindt de PvdA dat de gemeenteraad er met het afwijzen van de plaatsing van een windmolen op het bedrijvenpark Zenkeldamshoek in Goor voor heeft gezorgd de logica oontbreekt om nu elders wel toestemming te geven.

Rijkens meldt dat zijn fractie zal blijven pleiten voor overleg met en inzet van inwoners van de gemeente in de windmolendiscussie.

'We missen', aldus de voorman der sociaaldemocraten, 'de regie op dit onderwerp en we vinden dat bedrijven te veel aan zet zijn en dat is nu juist precies waar grote zorgvuldigheid had moeten worden betracht. De eerste molen had er gewoon moeten komen als een gedragen bewonersinitiatief en daar hadden we dan op verder moeten borduren. Natuurlijk zijn er wel plekken te vinden in onze gemeente waar enkele molens geplaatst hadden kunnen worden maar dat vergt veel meer zorgvuldigheid naar inwoners toe.'

De gemeenteraad zal  komende dinsdag in een informele vergadering moeten aangeven of het politiek zinvol is de huidige aanvragen van het bedrijf De Wolff Windenergie  in procedure te nemen,

Deel dit nieuws!