De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Half miljoen voor gezondheid en privatisering sportclubs in Oldenzaal

Half miljoen voor gezondheid en privatisering sportclubs in Oldenzaal

Oldenzaal - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Oldenzaal wil een half miljoen euro beschikbaar stellen voor investeringen in de sportsector. De gemeenteraad wordt gevraagd dit te fiatteren bij de vaststelling van de begroting voor volgend jaar.

Het colllege wil inzetten op activiteiten die bijdragen aan vitale sportverenigingen en een gezonde en actieve leefstijl. Er is een nieuwe tarievenstructuur voor de rugbyvereniging en de voetbalverenigingen uitgewerkt met de afspraak gesprekken te starten over diverse mogelijkheden tot privatisering, waarbij de tarievenstructuur van accommodaties zou moeten worden gerelateerd aan de kosten die de gemeente maakt voor het onderhoud.

Sport gaat volgens het college van burgemeester en wethouders niet alleen om het verbeteren van de eigen prestatie of het winnen van wedstrijden, maar ook vooral om gezondheid, fitheid, beleving en gezelligheid. Behalve een doel is het beoefenen van sport volgens het gemeentebestuur van Oldenzaal ook een middel om beleidsdoelen te bereiken.

Voor de uitvoering van de projecten en de ondersteuning van verenigingen stelt het college de gemeenteraad daarom voor een bestemmingsreserve in te stellen van vijf ton. Dit budget zal met name gebruikt worden voor privatisering, sportbevordering en het vitaliseren van verenigingen. Op deze manier zou de gemeente adequaat inspelen op de actuele situatie.

 

Deel dit nieuws!