De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Woning aan Nijverdalsestraat in Wierden (voorshands) van agenda

Woning aan Nijverdalsestraat in Wierden (voorshands) van agenda

Wierden - Op voorspraak van burgemeester Robben is het kwestieuze agendapunt over de bouw van een woning aan de Nijverdalsestraat vanavond van de raadsagenda gehaald. Zou dat niet zijn gebeurd, dan zou de gemeenteraad het voorstel naar verwachting hebben getorpedeerd, met veel kritiek op de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders. Deze handelwijze zou namelijk getuigen van bestuurlijke willekeur en zwemen naar persoonlijke voorkeur.

Uit de mededeling van Robben kwam naar voren dat het college het agendapunt te gelegener tijd opnieuw wil opvoeren. Dit zorgde voor achterdocht en verwarring bij meerdere raadsfracties. Vooral dossierkenner en woordvoerder Ooms van het CDA liet duidelijk doorschemeren niet tevreden zijn, want liever had hij over de materie gedebatteerd en er vervolgens over gestemd om duidelijkheid te verschaffen. Vooral voor de buurtbewoners, bij wie de emoties hoog zijn opgelopen.

In een vorige vergadering al had Ooms aangegeven bijzonder ontevreden te zijn over het voorstel om de bouw van een woning toe te staan, tegen afspraken in, ook tegen het bestemmingsplan en het structuurplan in en evenens in weerwil van afwijzende beslissingen in soortgelijke kwesties van andere burgers in de directe omgeving, onder meer aan de Eswegen in het gebied.

Robben onderbrak Ooms herhaaldelijk, want diens opmerkingen zouden niet passen in de vergaderorde. De burgemeester liet wel weten dat het zijn 'ambitie' is het punt voor de eerstvolgende raadsvergadering weer te agenderen, zonder op de inhoud van het voorstel vooruit te lopen. Daarover krijgt de gemeenteraad een 'memo' van het college. Het raadslid Van Maasacker van S+L14 vroeg Robben expliciet om het college in dat 'memo' aan zelfreflectie te laten doen.

Opvallend was dat er naderhand, bij een ander bespreekpunt, vergelijkbare kritiek kwam, van de fractie van NEW, die bij monde van leidsvrouw Ter Riet vaststelde dat vaak dingen op het laatste moment nog rechtgezet moeten worden of hersteld. Ook persisteert het college volgens haar in de gewoonte door de gemeenteraad aangenomen moties niet uit te voeren en aangegeven prioriteiten van de raad te negeren. De communicatie met de raad wordt 'bedroevend' genoemd. Ook dit alles kapte Robben af, omdat het niet thuis zou horen bij de bespreking van wat in goed Nedersaksisch  de 'midtermreview' is gaan heten, door hemzelf ook wel als 'tussenevaluatie' aangeduid. In dat verband stelde Van Maasacker vast 'dat het aanzien van de raad in het geding is'.

 

Deel dit nieuws!