De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Trump noch Clinton kan in Almelo op tegen Gerritsen en First Lady

Trump noch Clinton kan in Almelo op tegen Gerritsen en First Lady

Almelo - Bij de gemeenteraad van Almelo zouden Hillary Clinton en Donald Trump geen enkele kans maken, want ze kunnen niet in de schaduw staan van Arjen Gerritsen, aldus het raadslid Stork, met zijn 34 dienstjaren de nestor van de gemeenteraad te Almelo.

Stork sprak vanmiddag bij de installatie van de nieuwe burgemeester Gerritsen. Naderhand werd de echtgenote van Gerritsen wél de First Lady van de stad genoemd.

Gerritsen op zijn beurt betitelde zijn benoeming in Almelo als een soort thuiskomen. Hij kent als geboren Enternaar die dagelijks naar de middelbare school in Almelo ging, de stad als zijn broekzak, vooral het voormalige jongerencafé De Tapperij van Tedje Pont, waar hij als leerling zijn tussenuren zoetbracht, terwijl andere scholieren er (ook nog) spijbeluren voor opnamen. Altijd een formeel-nette jongen met ontzag voor gezag geweest en gebleven.

Gerritsen had van jongs af aan belangstelling voor het politieke métier, trad toe tot de VVD, werd fractievoorzitter voor deze partij in de gemeenteraad van Wierden en later wethouder met en van passie om vervolgens als burgemeester te worden benoemd in achtereenvolgens de gemeenten Haren, De Bilt en nu dus Almelo, de stad zijner jeugdliefde 

In bespiegelingen over de samenstelling der bevolking schemert volgens de gastspreker annex de burgemeester Van Veldhuizen van Enschede een mooi toekomstperspectief. Immers, in Haren wonen de rijken van Groningen, in De Bilt wonen de rijken van Utrecht en deswege zullen straks in Almelo de rijken van Twente wonen. Dit zou een revolutionaire verandering zijn, want zoals Stork eerder had opgemerkt wonen in Almelo nu geen rijken. Immers: 'Die wonen in Wierden.'

Overigens viel het de burgemeester van Enschede op dat hetzelfde bloemstuk dat de vertrokken burgemeester Hermans kreeg niet klaarstond voor de inkomende burgemeester Gerritsen. ‘Je kunt niet zeggen dat Almelo met geld smijt’, constateerde hij.

Uiteraard beklemtoonde Van Veldhuizen wederom het belang van de Twentse eenheid, naderhand door nieuwe burgemeester Gerritsen werd onderschreven, omdat Almelo belang heeft bij bedrijven in bijvoorbeeld Nederland en Tubbergen en dat - ook bij wijze van bijvoorbeeld - bedrijven die zich in Almelo vestigen op zijn voor Wierden in Hellendoorn.

Deel dit nieuws!