De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitbreiding van het agrarische Landgoed Kaamps in Deurningen

Uitbreiding van het agrarische Landgoed Kaamps in Deurningen

Deurningen - Het huidige Landgoed Kaamps aan de Vliegveldweg in Deurningen zal worden uitgebreid met een nieuwe kaasschuur, een jongveestal en een vrijstaande woning, die als tweede bedrijfswoning geldt ter vervanging van een bestaande inpandige bedrijfswoning.

Ook worden de huidige kuilvoeropslagen vervangen dan wel heringericht. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Dinkelland legt het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage. Naar het oordeel van het college is er sprake van een prima inpassing in de landschappelijke omgeving.

Landgoed Kaamps dateert van eeuwen her. De ouders van de huidige eigenaar Herbert Nijland namen de boerderij over van een oom en tante. Deze tante Mieke was destijds dienstmeid bij de drie gebroeders Kamphuis, lokaal verbasterd tot Kaamps. Twee broers overleden en de toen 71-jarige Hendrik vertoefde nog op de boerderij, met de destijds een 30-jarige dienstmeid Mieke. Volgens de overlevering kwam Mieke op zekere dag thuis na een praatje met buurman/boer Deterd en vertelde aan Hendrik dat zij zojuist ten huwelijk was gevraagd. Hendrik moet daarvan dermate zijn geschrokken dat hij haar terstond, want vroeg, zeggende: ‘Mer dan kan’s ok wal met mie trouwen!’ Waartoe zij bereid was en aldus geschiedde.

Via vererving kwam de boerderij 1963 in handen van de moeder van de huidige eigenaar, de aanvankelijke melkveehouderij van het gemengd bedrijf werd in 1985 uitgebreid met de kaasmakerij en toen is eveneens Landgoed Kaamps formeel opgericht, ter verbinding van verleden en toekomst via het heden, in een moderne agrarische én toeristische setting.

Deel dit nieuws!