De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nu al uitbreiding Europastry in Oldenzaal en optie op meer grond

Nu al uitbreiding Europastry in Oldenzaal en optie op meer grond

Oldenzaal - Het bedrijf Europastry, gevestigd op het Oldenzaalse bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid bezijden de A1, gaat na de opening ruim een jaar geleden nu al de productiecapaciteit uitbreiden, bijna verdubbelen: een investering van circa 25 miljoen Om die reden koopt het bedrijf, dat in Oldenzzaal donuts en afbakcroissants produceert voor distributie in de Benelux, Duitsland en Scandinavië, een aanpalende kavel van de gemeente. Bovendien is een aanvullende optie genomen op grond richting de A1.

Het gaat dus goed met Europastry in Oldenzaal, waarvan het moedrerbedrijf in Spanje staat. Vanwege de ligging en de infrastructuur kwam de dochter vorig jaar naar Oldenzaal. De bouw van een extra hal voor verdubbeling van de productie is noodzakelijk vanwege de in snel tempo toenemende vraag op de Noord-Europese markt.

Volgens het gemeentebestuur van Oldenzaal werd met de huidige uitbreiding reeds rekening gehouden bij de verkoop van de eerste kavel. De gemeente en het bedrijf hebben nu ook praktisch/financieel overeenstemming bereikt over de tweede kavel die een oppervlakte omspant van 1,76 hectare, waarvan reeds een kwart hectare in erfpacht is uitgegeven ten behoeve van een magazijn aan de N342 dat momenteel in aanbouw is. De verwachting bestaat dat de nieuwe productieruimte volgend jaar medio juni in gebruik kan worden genomen.

Namens de gemeente Oldenzaal zegt burgemeester Schouten in een persbericht verheugd te zijn met de verdere groei van Europastry op Jufferbeek-Zuid. Er zijn nu circa 125 arbeidsplaatsen bij het bedrijf. Met de verdubbeling van de productiecapaciteit zal het personeelsbestand groeien naar ruim tweehonderd', aldus heeft Schouten laten optekenen. 'De gemeente is verheugd dat het bedrijf ervoor heeft gekozen om in Oldenzaal verder te groeien. Dat is goed voor Oldenzaal, de regionale werkgelegenheid en heeft positieve effecten op andere bedrijven in de omgeving.'

Deel dit nieuws!