De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Burger krijgt zeggenschap mét verplichting zwembad Ootmarsum

Burger krijgt zeggenschap mét verplichting zwembad Ootmarsum

Ootmarsum - In een andere structuur, namelijk met inzet van inwoners, maar het openluchtzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum kan in de toekomst open blijven. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland. De gemeente neemt de taken over van de Stichting Zwembad Ootmarsum, maar zoekt actieve betrokkenheid van burgers voor het beheer en de exploitatie. Voldoende animo en werkkracht van de bevolking zijn keiharde voorwaarden die de gemeente Dinkelland stelt aan het volk van Ootmarsum.

Er bestaat in den lande al enige ervaring met deze constructie. Ook andere Twentse gemeenten is kozen voor burgerinzet van inwoners voorzieningen als een zwembad open te kunnen houden, bijvoorbeeld het zwembad De Groene Jager in het brinkdorp Den Ham dat in de gemeente Twenterand ligt. De gemeente moest ook hier bezuinigen en wilde daarom net als De Plump in Westerhaar ook De Groene Jager in Den Ham sluiten en slopen.

Tegen dit voornemen kwam de Dorpsraad Den Ham in verzet, met als gevolg dat burgers zich melden om zich vrijwillig in te zetten voor het behoud. Dat zou in Ootmarsum ook kunnen, met de daar actieve Stadsraad als aanjaagmotor en scharnierorganisatie.

Er bestaat in Ootmarsum op het gebied van inwonersbeheer reeds enige ervaring, want ook stadspark Engels' Tuin wordt op deze manier in stand gehouden. Het gemeentebestuur wil na het zomerreces met belangstellenden in gesprek over de precieze aard en vorm.

Zoals bekend krijgt Ootmarsum een nieuw binnenzwembad met binnensportaccommodatie, want voor de drastische verbouwing en renovatie van het complex Dorper Esch heeft de gemeenteraad de benodigde miljoenen na veel praten en overleggen beschikbaar gesteld, al bestaat hier juist enige onvrede onder de gebruikers over betrokkenheid en zeggenschap.

Deel dit nieuws!