De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tien infra-kunstwerken voor twaalf kilometer N18 Haaksbergen

Tien infra-kunstwerken voor twaalf kilometer N18 Haaksbergen

Haaksbergen - De aanleg van de 27 kilometer lange N18 tussen Enschede en Varsseveld zal voor bijna de helft, namelijk twaalf kilometer, op grondgebied van de gemeente Haaksbergen geschieden. Het betekent een mega-operatie, ook voor bewoners van het gebied en voor de huidige gebruikers van de huidige infrastructuur die deels plaats zal moeten maken. Het tracé in Haaksbergen krijgt liefst tien van de bij elkaar veertien infrastructurele kunstwerken: vier bruggen, dertien viaducten, drie fietstunnels, één verdiepte ligging en één faunapassage.

De aanleg, waarvoor een bedrag van 140 miljoen beschikbaar is, vangt begin september aan en half oktober vindt er een ceremoniële handeling plaats. Naar verwachting kan de weg medio 2018 worden geopend. Het idee is dat de N18 voor gemeenten als Haaksbergen, maar ook Berkelland, met name het dorp Eibergen, meer verkeersveiligheid betekent en tegelijkertijd zorgt voor een betere bereikbaarheid en bedrijfsmatige impulsen. Voor de regio Twente/Enschede is een betere/snellere verbinding met de regio Arnhem/Nijmegen van economisch belang.

Tijdens de aanleg van de N18 zal sprake zijn van veel bouwverkeer. Er wordt twaalfduizend ton beton aangevoerd en 1.850 ton wapening. Verder zal 135 hectare berm worden aangelegd, 22 kilometer aan wildrooster en worden er 4.500 solitaire bomen gepoot.

Het epicentrum van de voor deze klus gevormde bouwmoloch Noaber18 (waaronder vier bedrijven van Volker Infra, gelieerd aan de multinational VolkerWessels) is een tot directiekantoor omgebouwd leegstaand bedrijfspand op De Kiefte in Eibergen.

Deel dit nieuws!