De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • VVD in Almelo wegens interne competentiestrijd zeer toe aan reces

VVD in Almelo wegens interne competentiestrijd zeer toe aan reces

Almelo - Het rommelt in de gelederen van de VVD in Almelo, in die zin dat er een soort paleisrevolutie aan de gang lijkt te zijn. De enige die zich nog buiten de machtsstrijd houdt is het net toegetreden raadslid Loupattty, de gewezen fractiechef van de PvdA die daar na ruzie vertrok en vervolgens, na veel, omzwervingen, bij de VVD asiel vond.

Net als de PvdA is VVD in Almelo alles behalve een doortimmerde eenheid. Je kunt zelfs zeggen integendeel, want het verbetert elkaar, het strijdt met elkaar en het blaast door elkaar. Tijdens een recente vergadering van de gemeenteraad schoolmeesterde fractievoorzitter Pauwels bijna kleinerend over het fractielid Van den Ham. Hij deed dat op nadrukkelijke wijze tijdens een debat waarin Van den Ham zichtbaar en hoorbaar haar ziel en zaligheid legde. Pauwels overrulede haar. Het ging over de aanleg van de F35, maar dat doet in dit verband niet terzake. De interventie van Pauwels geschiedde in de sfeer van 'Mijn fractiegenoot bedoelt eigenlijk...'

Even later werd Pauwels zelf nogal opvallend tot de orde geroepen door het VVD-raadslid Maathuis, in diens functie als plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad bij absentie van burgemeester Hermans. Dat gebeurde toen Pauwels bij interruptie het woord nam zonder het van Maathuis te hebben gekregen. 'Dit sta ik niet toe', aldus de voorzitter van de raad tegen de voorzitter van zijn eigen fractie. Het weerhield Pauwels er niet van even later wederom onaangekondigd de roeptoeter te pakken, in de spreektijd van Van den Ham. Opnieuw werd hij vermanend gecorrigeerd door Maathuis omdat hij zich een extra termijn toeëigende: 'Ik verzoek u, meneer Pauwels dit in het vervolg niet meer te doen.' Maathuis verweet Pauwels 'handigheden' die hij niet zei te dulden. De fractievoorzitter werd ten derde male door zijn jonge getalenteerde partijgenoot hardvochtig tot de orde geroepen:  'U praat via mij of via de interruptiemicrofoon.' Pauwels boog het hoofd, droop af en hield zich koest.

Het zojuist begonnen zomerreces zal zeker voor de driekoppige fractie van de VVD als een geschenk uit de hemel zijn gekomen. Na de zomer zal blijken hoe de sfeer in de fractie is.

Deel dit nieuws!