De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Losser twijfelt over noodzaak potjes; Hassink totaal niet

Raad van Losser twijfelt over noodzaak potjes; Hassink totaal niet

Losser - De gemeente Losser houdt een bedrag van circa een miljoen achter de hand om de afvloeiing of herplaatsing van ambtenaren te betalen. Ofschoon een deel van de gemeenteraad problemen heeft met de omvang van het bedrag heeft het college van burgemeester en wethouders de vrije hand gekregen om dit bedrag te gebruiken indien noodzakelijk. Volgens wethouder Hassink kunnen er vier tot vijf medewerkers van de gemeente op deze manier afvloeien dan wel outplacement krijgen. Hoeveel het er precies zullen wezen en wat de kosten exact zullen zijn moet de toekomst uitwijzen.

Net als oppositiepartij PvdA/SDGL heeft collegepartij Burgerforum er problemen mee en vroeg fractievoorzitter Ter Haar van Burgerforum het college recent hiervan expliciet notie te nemen. Overigens is ook collegepartij CDA er niet zo gelukkig mee dat het college in de woorden van spreekbuis Westerhof steeds meer 'potjes' vormt, het potje voor de frictiekosten in de ambtelijke organisatie der gemeente Losser wordt gevuld met een half miljoen uit het overschot van ruim twee miljoen over 2015.

Volgens wethouder Hassink van Financiën is het zinvol potjes te creëren als de verwachting bestaat dat er gerichte uitgaven komen. Hij spreekt tegen dat het gaat om 'potjes om de potjes' en vindt dat het goed is geld te reserveren voor bepaalde doelen, zoals veranderingen in de ambtelijke organisatie. Ook een gemeente moet, vindt Hassink, niet leven bij de dag en de wethouder adviseert alle raadsleden zelfs om ook in hun eigen particuliere huishouden te sparen voor voorzienbare uitgaven.

De gemeenteraad zou naar de mening van Hassink blij moeten zijn met een doelreserve voor frictiekosten, want anders zou er voor het college geen andere weg zijn geweest dan het opnemen van structurele middelen in de begroting voor 2017, wat ten koste zou gaan van politieke wensen en verlangens van diezelfde gemeenteraad ten nutte van de inwoners der gemeente.

Deel dit nieuws!