De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alle 42 sociale huurwoningen Park Veldwijk in Hengelo al verhuurd

Alle 42 sociale huurwoningen Park Veldwijk in Hengelo al verhuurd

Hengelo - In de nieuwe woonbuurt Park Veldwijk te Hengelo zijn alle 42 huurwoningen inmiddels bewoond. De bewoners zijn door directeur Markvoort van de woningcorporatie Welbions en wethouder Elferink woendag bij de opening gefeliciteerd. Alle appartementen in het wooncomplex zijn verhuurd in de sociale huursector. Het dak van de woningen met twee slaapkamers is voorzien van ruim honderd zonnepanelen en ledverlichting. Er is sprake van een hoge vorm van duurzaamheid. De opgewekte elektriciteit wordt weer gebruikt voor de energiezuinige verlichting van de algemene ruimtes en de liften in het gebouw.

Het gebouw met veel glas, hoogglanspanelen in twee kleuren groen benevens muren van baksteen, geldt als een icoon in de wijk en werd gebouwd door het Rijssense bedrijf Ter Steege Bouw. Een aantal nieuwe bewoners in het appartementencomplex is verhuisd vanwege een doorstroomactie van Welbions. Doel van deze actie is senioren naar een gelijkvloerse woning door te laten stromen zodat zij gemakkelijker langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Hiervoor is een deel van de 42 woningen geselecteerd. Uiteindelijk hebben zeventien senioren aangegeven te willen verhuizen naar Park Veldwijk. Een aantal hunner gaf aan ooit in de buurt te zijn gestart en nu terug te willen. De 'doorgestroomde' senioren hebben allemaal een eengezinswoning achtergelaten, ook onderdeeel van de beoogde doorstroomketen.

Veldwijk Noord is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Een groot aantal woningen werd gesloopt en bijna driehonderd huurwoningen zijn van binnen en buiten opgeknapt. Op de plek van de gesloopte woningen wordt nu de nieuwe woonbuurt Park Veldwijk gebouwd. Eind 2014 werd de Brede School opgeleverd en in augustus 2015 opende de eerste Nettorama-supermarkt van Hengelo er de deuren. In de buurt worden ook verschillende koopwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen en herenhuizen gebouwd.

Deel dit nieuws!