De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ludieke actie CDA naast politieke lobby Boerman voor infrastructuur

Ludieke actie CDA naast politieke lobby Boerman voor infrastructuur

Rijssen – Ofschoon gedeputeerde Boerman recent ten overstaan van de Provinciale Staten van Overijssel vol vuur vertelde dat hij voor deze provincie een deel wil opeisen van het extra bedrag van tien miljard dat het kabinet voor de periode tot 2030 wil vrijspelen voor infrastructuur, laat het CDA bij monde van het statenlid Faal uit Rijssen nu weten dat ook te gaan doen, zij het ludiek.

Naast de politieke lobby van Boerman wil het CDA een publieksactie ontketenen. Het concept is simpel, stellen de christendemocraten. ‘Plak een pleister achterop je auto en maak een (leuke) foto’. Het acchterliggende idee is dit alles via sociale media wereldkundig te maken. ‘We gaan alle foto’s verzamelen en die bieden we half juni aan in Den Haag. Het CDA wil laten zien dat niet alleen de politiek belang hecht aan veilige en vlotte Overijsselse wegen, maar dat dit ook door de inwoners in Overijssel belangrijk wordt gevonden.’

Overigens noemde Boerman behalve de aanpak van wegen, de N35, N36 en N50, ook de verbreding van de spoorverbinding tussen Twente en Zwolle, mogelijk een verbreding in navolging van de elektrificatie die nu plaatsvindt. Het zou voor Twente eendirecte  (betere/snellere) sneltreinverbinding met Amsterdam/Schiphol betekenen.

Tegenover de ludieke CDA-fotoactie focust Boerman als gedeputeerde Verkeer en Vervoer op financieel- economische argumenten, waarbij hij erop wijst dat de hoge zandgronden van Oost-Nederland van Drente naar Brabant, via stedelijke centra in Twente en Gelderland, 42 procent bijdragen aan ’s lands economie. Alleen al daarom moet een substantieel deel van de tien miljard buiten de Randstad worden geïnvesteerd, meent Boerman.

Deel dit nieuws!