De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Animo voor bijeenkomst ter bestrijding winkelleegstand nog gering

Animo voor bijeenkomst ter bestrijding winkelleegstand nog gering

Nijverdal/Enschede - Voor de Overijsselse bijeenkomst ‘van retail naar deal’ valt de belangstelling nogal tegen. Om die reden is besloten de de aanmeldtermijn te verlengen. Het was tot vorige week maandag mogelijk om in te schrijven voor de bijeenkomst die komende donderdag in Nijverdal plaatsgrijpt, maar vanwege de tegenvallende belangstelling kan een ieder zich nog aanmelden.

Door de opkomst van outletstores, het online winkelen en de faillissementen van winkelketens hebben steeds meer gemeenten te maken met leegstand in winkelstraten. De vraag is of de provincie kan helpen om die leegstand te bestrijden. Eerder zei gedeputeerde Van Hijum van Economie en Financien de zogenoemde 'retailagenda' mede vorm te willen geven. Ook minister Kamp van Economische Zaken is bereid medewerking te verlenen aan het voorkomen en opheffen van leegstaande panden in de winkelcentra van steden. Ook gemeenten broeden op plannen ter stimulering van levendige centra.

Tijdens de bijeenkomst is het de bedoeling terug te blikken én vooruit te kijken, waarbij 'pilots' worden besproken. Dat gebeurt aan de hand van een tractaat van voorzitter Van Hees van het Landelijk Overleg Retailagenda en de mogelijkheden die zulks voor Overijssel biedt.

Deel dit nieuws!