De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Rietkerk vertrekt met trots en bewierookt samenwerking

Zwolle/Enschede – Tijdens een drukke receptie nam gedeputeerde Rietkerk hedenmiddag (vrijdag) afscheid van het provinciebestuur in Overijssel. Hij was sedert 2003 gedeputeerde namens het CDA. Van rechts tot links werd de scheidende bestuurder overstelpt met complimenten voor zijn inzet benevens  de resultaten van zijn bestuurlijke arbeid. Algemeen werden zijn inspanningen en contacten geroemd, niet alleen door collega-bestuurders, ook door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, met wie hij nauw en veel samenwerkte. Zelf noemde Rietkerk vooral de kracht van de samenwerking als zijn sterke punt, met velen, van de chauffeur tot de beleidsmedewerker en van collega-bestuurders tot ondernemers in stad en land. Rietkerk zei óók zelf trots te zijn op hetgeen de afgelopen jaren onder zijn leiding in Overijssel tot stand werd gebracht. De geschenken die hij kreeg onderstrepen dat het gedeelde trots is.

Rietkerk ontving uit handen van leidsman Buijs van AtelierOverijssel, namens Het Oversticht, de zogenoemde Vitruvius. Rietkerk kreeg de onderscheiding omdat hij aan de basis stond van AtelierOverijssel en ruimtelijke kwaliteit altijd hoog op de politieke agenda zou hebben gezet. In zijn eerste jaren als gedeputeerde ging Rietkerk over onder meer ruimtelijke ordening, de afgelopen jaren over economie- en energiepolitiek, waarvoor hij veel geld tot zijn beschikking had, uit provinciale fondsen die waren gevuld met de opbrengst die Overijssel kreeg uit de verkoopmiljarden van het energiebedrijf Essent.

• Zie voor een beschouwing over Rietkerk deze week de papieren editie van de Roskam, waarin zijn bestuursstijl wordt vergeleken met die van de ook vertrekkende burgemeester van Enschede, die eind dit jaar naar Groningen verkast.

Deel dit nieuws!